top of page
Пошук

Голодомор. Помста за свободу!

Учні Роменського міжшкільного ресурсного центру долучилися до вшанування 90-их роковин Голодомору 1932-1933 років.

На виховному заході «Голодомор. Помста за свободу!», що відбувся 25 листопада 2022 року старшокласники проводили паралелі з сучасністю, говорили про причини та наслідки страшної трагедії українського народу.

Українці ніколи не забудуть, що Голодомор – це геноцид української нації, скоєний керівництвом Радянського Союзу на чолі з Йосипом Сталіним, який шляхом штучно створеного масового голоду знищував українців та їх намагання збудувати самостійну, незалежну від Москви Українську Державу.

РФ хоче нав’язати нам свою волю, а зіткнувшись із опором, вдається до грубої сили та геноциду.

Сталін обрав терор голодом із конфіскацією продуктів, блокадою населених пунктів. Путін застосував повномасштабне військове вторгнення з масовими вбивствами, бомбардуваннями цивільних об’єктів, атаками на евакуаційні та гуманітарні коридори, депортаціями, сексуальним насильством.

В палкому обговоренні складної теми одинадцятикласники дійшли висновку що і геноцид сталіна і геноцид путіна – це спроби зупинити творення сучасної, нової української нації. Адже Росія в цій війні переслідує ту саму мету, що й під час Голодоморів — знищити українську ідентичність і націю.

Сьогодні Україна впевнено зупиняє спроби відродити радянську імперію. Впевнено захищає свободу — свободу власну, свободу Європи. Бо ми народ, який не зламали геноцидом, бо ми не хотіли бути рабами!

В ході виховного заходу учні вшанували пам'ять жертв голодоморів хвилиною мовчання та в знак шани і пам’яті про невимовні страждання Українського народу під час Голодомору прикріпили на карту України свічки пам’яті та колоски.




19 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page